Veliký štěňátkovský den

28.11.2015 19:45

Dnes 28.11.2015 byl veliký štěňátkovský den! Ráno přijela paní doktorka MVDr. Novotná a probíhalo jejich první očkování, poté celková kontrola stavu štěňátek - kontrola kýly a u pejsků sestouplá varlátka. Vše bylo v pořádku a tak jsme mohly pokračovat v očipování štěňátek a k tomu potřebná dokumentace. Někteří byli statečnejší, jiní jemně zakňíkli. Poté proběhla opět kontrola - čipu. Paní doktorka donesla všem štěňátkům hračky s pamlskami a protože věděla, že tu je i tatínek vrhu, donesla hračku s pamlskama i rodičům! Moc jí za to děkuji!!!

V zápětí přijela majitelka a chovatelka Athoska s Athoskem. Sofinka s Athoskem se pusinkovali a jelikož tu byl Athosek poprvé, Sofinka ho provedla zahradou. I ony přivezly dárky pro štěňátka! Teda, já bych chtěla být naše štěňátko!!! :o) Moc, moc, moc děkuji za dárečky a věřím, že budoucí majitelé z toho budou mít takovou radost jako já a veškeré potřebné věci využijí.

 Po ňunikování, vyvenčení a nakrmení štěňátek přijel můj taťka, coby hlavní fotograf. Kolotoč začal a štěňátka jsme vyfotili v postojích a v profilu. Pak jsme MOC chtěli udělat rodinou fotku, proto Athosek přijel, ale ony jsou jak když rozsypete pytel blech! :-) Aspoň nějakou fotečku z toho vyberu.

Krásně dováděla štěňátka s tatínkem. Nejprve k němu tak nedůvěřivě čichala - aha? on nevoní jako naše maminka a počkej, co má tam dole, hmmm cecík tam neni... Nevááá, juchůůů a začali ho kousat do boku, ocásku a pod. :-). Koukal na nás ze začátku trošku divně - něco v tom smyslu, proč tady musím být a nechat se kousat??? Cože??? Jak jako, že jsou moje??? To bylo už dávno a já si to nepamatuju... :-P.

 

Musím vybrat fotečky, ale bude to těžké, za dvě hodiny focení mám 276 fotek a další má Evička (majitelka Athoska). Moc jsme si ty dva dny (pátek a sobotu) užily - byla to trošku "dámská jízda" :-)...probíraly jsme snad všechno týkající se štěňátek.

 

Po jejich odjezdu to na mě tak všechno padlo...už nikdy to nebude takové, už nikdy nebude taková krásná chvíle, žijeme pro tento okamžik... Snad se do budoucna setkáme všichni na našem srazu vrhu, snad uděláme zase takové krásné fotečky...

Štěňátka už jsou opravdu veliká a většina z nich potřebuje svého páníčka a další socializaci, kterou mu musí dát už noví majitelé.

Příští týden někteří z nich opustí své rodné místo... Věřím, že budou dělat radost a většina z nich bude využita v canisterapii a tak pomůžou dále. Já budu v kontaktu se všemi majiteli a tak budu vědět jak "zlobí" :-). Zlatíčka moje!!! Zbývá nám pár společných dní, užijeme si to spolu a já doufám nebudu brečet (brečím teď u tohoto článku)!

Byli, jste a vždycky budete moji první odchovaní Retrívři a NIKDY na Vás nezapomenu, navždy jste v mém srdíčku. Každý jste jiný a přeci stejný. Všechny Vás miluju!!!