Sofince a Athoskovi se narodila štěňátka!!!

19.10.2015 11:45

Na příchod štěňátek jsme se připravovali dlouho, už od 57.dne březosti. Brala jsem si dovolenou a s Davidem jsme se střídali. Když byla Sofinka březí 60.den, nebylo vůbec patrné, že to za chvíli příjde. V pondělí 12.10. začala Sofinka funět, hrabat, olizovat se a nosit si hračky. Funění jí vydrželo celých 24.hodin - do úterý. V úterý manžel musel odjet na celý den pracovně pryč a já byla se Sofinkou sama. V 11.hodin ze Sofinky vytekla hlenová zátka, spojila jsem se s paní doktorkou a očekávaly jsme porod každou chvilkou. Volala jsem manželovi, který se snažil udělat vše proto, aby byl doma dříve.

Jak už to ale u Sofinky bývá...když nás natahovala s háráním, tak si přece počkáme i se štěňátkama :o). Manžel naštěstí přijel okolo 16.hodiny. Sofinka pár minut před půl sedmou začala tlačit a vzápětí na nás vykoukla první holčička - oranžová, šla ven hlavičkou. Během porodu jsem jí podávala homeopatikum na uvolnění porodních cest. Za necelou půl hodinu vykoukla další holčička, slečna fialová - též šla ven hlavičkou. Poté intenzivně tlačila půl hodiny, ale štěňátko nikde...psala jsem veterinářce, řekla, pokud do další půl hodiny neporodí, bude muset přijet. Po hodině jsem psala veterinářce, že bohužel štěňátko nikde....vzápětí na nás vykoukl kluk - tmavě modrý a šel ven nožičkama. Sofinka rodila většinou po hodinové pauze, kdy jsme štěňatka přikládali střídavě ke strukům. Sedmá holčička po porodu nedýchala a tak se začalo s oživováním - povedlo se a nadýchla se! Bohužel devátý pejsek šel též nohama a byl namodralý a nedýchal, po 15.minutovém snažení o oživení se vůbec nenadechl a tak jsme se s pláčem museli rozloučit... Radost jsme měli z toho, že k nám přišla poslední holčička, veliká, skoro půlkilová, dostala růžovou mašli a porod jsme zakončili šťastně. Další hodinu a půl jsme raději ještě čekali, zda na nás nějaké štěňátko vykoukne :o). Sofinka se ale výrazně uklidnila a všechna štěňatka chtěla mít u sebe a kojila. Ráno jsme jeli k paní doktorce na kontrolu, Sofinka i štěňatka byla a jsou v pořádku.

Sofinka má můj obdiv!!! Porod zvládla, je to opravdu silná holčička! O štěňatka se stará moc pěkně a nechce od nich vůbec nikam jít. Ven jí musíme tahat :o). Všechna štěňátka krásně baští. Doufám, že vše bude i nadále probíhat v pořádku.

Je mi líto toho pejska...ale příroda je mocnější...musíme to respektovat.