Výcvikový tábor Kyselka - červen 2017, Athos jr. OVVR

19.06.2017 00:00

9. - 17.6. výcvikový tábor Kyselka

V pátek začal výcvikový tábor v Kyselce, na který jsme se dlouho těšili. Arianka nastoupila na vyšší lovecké a Athos jr. na výcvik zakončení zkouškou OVVR, kterou potřebuje k uchovnění. Se Sofinkou jsme tam jezdili občas v rámci socializace a vyběhání. Jelikož páníček Athoska jr. byl v tu dobu na dovolené, domluvili jsme se, že panička sice bude na táboře s dětmi, ale cvičit ho bude David. Klukům výcvik moc sedl a rozuměli si od začátku. Athosek jr. byl vzorný a ač nikdy necvičil, splnil Davidovi každý povel. Cvičení měli 2x denně a já s Ariankou 1. cvičení na celý den. Bylo to velmi náročné pro všechny!

Aria:

Každé ráno jsme začali na vyšších loveckých disciplínou - klid na stanovišti, což je střelba 10min a pes musí ležet u nohy a být v klidu. Poté jsme se rozdělili na skupiny, přejížděli jsme do honitby a my měli úžasnou výcvikářku Janičku Baslovou. Každý den jsme cvičili něco jiného. Arianka cvičila s chutí a přesností. Dělala mi velikou radost!

Arianka a disciplína Marking

zde je moc pěkná momentka Arianky :o), prostě klokan

Arianka a disciplína vlečka s pernatou

zde další krásné momentky Arianky:

V pátek 16.6. byl tento výcvik zakončení 8. ročníkem Doupovského poháru, kde se nás přihlásilo 16 vůdců + psů. My si vylosovaly číslo 4 a začinaly jsme kachnou v rákosí. Jak Arianka krásně pracovala celý týden, řekla si asi, že v pátek už není potřeba :o) a tak u disciplíny trojúhelník zlobila. Nakonec jsme se umístily v kategorii pracovní fena na krásném 2.místě! :o)

Athos jr.:

Každé ráno začali cvičit disciplínu povahu. Athosek jr. se velice rychle zžil se svojí partou a cvičila je naše Janička. Skoro nikdo nevěřil Davidovi, že to není náš pejsek :-), ale jen odchov. Athosek jr. totiž poslouchal na slovo a byl úplně úžasný. Cvičili jak na dummy, tak nakonec si velice rád oblíbil zvěř, jako spárek a z vody kachnu. Jde vidět, že geny se nezapřou.

disciplína aport z hluboké vody

V sobotu 17.6. nastal den D! David patřil do druhé skupiny, což znamenalo čekat další 3 hodiny, než na jejich skupinu příjde řada. Athosek jr. se zatím pořádně vyspal a v plné síle nastoupili. Vylosovali si číslo 7.

Athosek jr. zdárně a úspěšně dokončil zkoušku OVVR s 222.body! Moc, moc, moc gratuluji!!! :o)