Arianka v 7. měsících udělala zkoušku potřebnou k chovnosti - OVVR!!!

29.05.2016 18:16

Sen se stal skutečností...

20.5.2016 jsem s Ariankou nastoupila na výcvikový pobyt zaměřený na zkoušku k chovnosti - OVVR (ověření vlohových vlastností retrievera). Jelikož se nás sešlo opravdu hodně, byli jsme rozděleni na dvě skupiny. V naší skupině se sešli úžasní lidé, stejně naladění a přející jeden druhému.

Cvičili jsme 2x denně. Bylo to velmi náročné a dvakrát jsem se s Ariankou nezúčastnila odpoledního výcviku, protože byla nejmladší účastnicí a přece jenom nemohla v tomto výcviku konkurovat dospělým psům.

Když jsme nastoupili na výcvik, Arianka neměla zkušenost s vodou. Měli jsme však úžasnou výcvikářku Janičku a tak se nám jí povedlo rozplavat!

 

OVVR se zkládají z těchto disciplín: povaha, chování po výstřelu, nos, aport v terénu, vodění na vodítku, vodění na volno, ochota k práci ve vodě, aport z vody, kontakt s vůdcem, vrozená chuť k práci

Zkouška OVVR se uskutečnila 28.5.2016, Arianka tuto zkoušku zdárně a úspěšně dokončila s 225 body!

Odpoledne při vyhlášení výsledků a předání diplomů mě čekala ještě jedna milá informace (nikoliv však důležitá). Arianka s vůdcem (semnou) se s celkovým počtem bodů tak umístila na 1.místě!!!

více zde: www.artemis-gold.cz/akce_2016.htm

Pár fotek z nácviku: